Coachella

Snart to tiår etter at Coachella først ble arrangert har festivalen blitt et kjent og populært reisemål for ungdommer fra hele verden. Med inspirasjon fra legendariske festivaler som Woodstock og The Burning Man har Coachella blitt ett vandrehull for både moteinteresserte, musikkelskere og inspirerte kunstnere. Hvert år kan man lese om siste mote på Coachella, der de fleste drar inspirasjon fra bohem og gypsy stilen. Det har nesten blitt et rituale å kle seg ut, og mange har egne stylister og antrekk for å oppnå den nå kjente Coachella stilen.

Folkefest i ørkenen

Det kan være vanskelig å forestille seg hvorfor så mange som over 500 000 mennesker velger å trekke ut i ørkenen i California en gang i året, men med hjelp av sosiale medier og Google kan man lett bli fristet til å oppleve denne fantastiske folkefesten en gang i løpet av livet. Ikke bare er det et samlested for de store artistene, det har også blitt en del av kalenderen til mange av de største kjendisene. Det er en spesiell energi der musikk, kunst og mote flettes sammen til en fantastisk opplevelse. Men ikke alt falt i smak. Siden Coachella er arrangert i midten av ørkenen på sommeren kan man regne med ekstrem varme, spesielt for oss oppvokst i det kalde nord. Det er mye folk og man må stå i kø for å kjøpe seg drikke, for å gå på do og stort sett overalt. Og selv om det er veldig strengt å komme inn finner man folk som har drukket for mye og ikke kan oppføre seg.tumblr_o5rz3iaGSg1r0ldx9o1_1280

Fra Pearl Jam til Coachella

Det hele startet på 90-tallet. En tanke inspirert av en Pearl Jam konsert i 1993 på samme sted som festivalen avholdes den dag i dag. Pearl Jam nektet å holde konsert i Los Angeles etter en konflikt med TicketMaster som hadde monopol på de fleste konsertlokalene i byen. Når Pearl Jams promotør fikk se Empire Polo Club i Indio California, kunne han straks visualisere et perfekt sted for festivaler. Paul Tollett begynte å planlegge hvordan han skulle arrangere festivalen, men innså at det var vanskelig å konkurrere med de store promotørene i bransjen. De bestemte seg derfor for å samle så mange artister som mulig, nykommere og allerede etablerte. På den måten fikk de samlet et større publikum og gitt en scene til artistene på vei opp. Coachella hadde sitt første arrangement i 1999, og fra 2001 ble det en årlig festival. Fra å bli avholdt kun to dager har det nå vokst til å bli et to ukers arrangement med ulike artister hver dag.

 

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

pureview