Det gode ølet

Ølbryggerier har eksistert i mer enn 4000 år. Å brygge øl kan spores langt tilbake til mer enn 5000 år siden. Selve bryggerier ble ikke fremstilt før munker og andre kristne institusjoner startet å produsere øl, og da ikke for eget bruk, men for å selge mot betaling. Det eldste bryggeriet som eksisterer og som fortsatt er operativt finner man i Bavaria i Tyskland.

Det første kommersielle ølbryggeriet ble opprettet 2500 år før Kristus. Et Ølbryggeri selskap er en bedrift som lager og selger øl i massevis. Det første ølbryggeriet som kom i Norge var Schous bryggerier i 1821. Det startet å lage undergjæret bayerøl i 1843. Dette gjorde Produksjonen og lagringen mye lettere. Denne produksjons måten var veldig lett og førte til at mange andre bryggerier også begynte å lage sin egen øl. Bare noen få år etter var det nesten 400 bryggerier i Norge, men det varte ikke lenge før disse bryggeriene gikk konkurs på grunn av konkurranse, eller at de ble kjøpt opp av større konkurrenter. Det finnes i dag også mange mikrobryggerier man kan velge mellom etter at alkoholloven ble endret i 2003.

De største Bryggeriene som eksisterer i Norge i dag er Ringnes, men ble kjøpt opp av Carlsberg, så det er nå danskeid. De omsetter øl for over 3 milliarder i året. Hansa Borg er det nest største og omsetter for litt over 1 milliard. Det finnes også mange andre mikrobryggerier på listen men de omsetter ikke mer enn 1 % av det Ringnes omsetter. De største Øl produsentene i dag er Anheuser-Busch InBev, som topper listen foran Heineken, China Resources Snow breweries, Carlsberg, Molson Coors Brewing, Tsingtao Brewery Group, Asahi og Yanjing. I følge en statistikk vil det globale øl markedet omsette for mere en 637 Milliarder kroner i løpet av 2020.

Øl businessen er kjempe stor. Du kan tenke deg hvor mange som drikker øl her i verden, det er ikke få mennesker nei. Mens det globale og det amerikanske øl markedet mister kunder til sprit, vin og marijuana, har de større øl produsentene rapportert stor vekst i fortjenester og vekst i 2018. Anheuser Busch InBev i Belgia har levd og nådd mer en forhåpningene sammenliknet med sine konkurrenter, og topper derfor listene over øl bryggerier i verden. Heineken som er nummer 1 i Europa, men nummer 2 i verden, har satt opp produksjonen og satser også mer på Artificial Intelligence (AI) og Big Data. Øl er den nest mest populære drikken i verden i dag. Det er bare vann og te som topper listen.

For å sikre meg masse øl til de store festivalene tar jeg et lån med centum:https://www.centum.no finans, for å unngå tvil.

Det er alltid greit å ha penger til øl som regel bruker jeg centum fordi de gir alltid bra rente på lån.

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

pureview