Event og arrangement

Når det kommer til planlegging av et arrangement er det utrolig mange ting man trenger å tenke på. Først og fremst må man vite akkurat hvilken type arrangement man står foran. Å planlegge en stor rockekonsert er ganske annerledes fra å planlegge et gårdsmarked for eksempel.

Avhengig av hvilken type arrangement man planlegger er det ulike ting man trenger å tenke på, men det er også noen ting som er viktig uansett type arrangement det er. Først og fremst er det viktig å tenke på sikkerhet. Dette vil absolutt bety veldig ulike ting for planleggingen av et bryllup og planleggingen av en musikkfestival, men det er likefullt viktig at det inkluderes i planene. Det er også viktig at man tenker på hvilken målgruppe man retter arrangementet mot. Det er stor forskjell på å arrangere et arrangement for småbarn i følge med foreldre og et arrangement som for eksempel involverer konsumering av alkohol.

Female Stall Holder At Farmers Fresh Food Market

En annen viktig faktor for et suksessfullt arrangement er valg av lokalitet. Det er viktig at man tenker på hvor mange mennesker man ønsker å samle, samt hva man ønsker å tilby når disse menneskene er på plass. Når man arrangerer store konserter trenger man ikke så mye plass per person, men når man arrangerer en kunstutstilling er det viktig at folk har plass rundt seg og muligheten til å bevege seg enkelt uten å konstant komme i kontakt med andre. Et annet aspekt av dette er planlegging av transport til og fra arrangementet. Trenger man stor parkeringsplass, bør det settes opp egne busser, finnes det eksisterende kollektivtilbud som kan utnyttes? Alt dette må nøye gås igjennom før man er klar til å sette i gang arrangementet.

Et siste punkt som mange kanskje glemmer er at man også må huske å ta hensyn til nærområdet. Dette betyr at man må sørge for at man tar hensyn til miljøet, men også til naboer i forhold til støy, trafikk og lignende. Dette involverer også planlegging av opprydning etter at arrangementer er avsluttet. Dette er spesielt viktig dersom arrangementet avholdes mer enn en enkelt gang.

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

pureview