Mikrobryggerier

Mikrobryggerier er blitt svært så populært i løpet av de siste årene, og det popper stadig opp nye småskalabryggerier i Norge. Dette er blitt en trend som er i vinden som aldri før, og det er det god grunn til! Det er både morsomt og koselig å besøke mikrobryggerier. Mange av dem har også litt artigFermentation Tanks In a Micro Brewerye lokaler, som for eksempel nede i en kjeller med gamle murvegger og buede ganger. Ofte er også tankene med brygg eksponert, noe som bare gjør det enda mer spennende å smake mikrobryggeriets diverse ølsorter.

Bryggerifestivalen Oi i trønderbyen Trondheim

Hvis du er glad i øl og elsker festivalstemning, bør du få med deg Bryggerifestivalen Oi i Trondheim. Festivalen avholdes hver sommer, og i 2016 var det hele 20 bryggerier, inkludert mikrobryggerier, på plass i trønderhovedstaden. Bryggeriene bestod av 11 trønderske, 3 internasjonale og 7 bryggerier fra andre plasser i Norge, som for eksempel Kinn bryggeri fra Florø. Hvert år sørges det her for super stemning med langbord og mikrobryggerier på rekke og rad. Du betaler med «Oier» som kjøpes ved inngangen, og får med et lite glass og en meny til øltestingen. Men skynd deg om du vil smake på de alle, når det klinger i bjella er nemlig en av tankene tomme!

Voldsom interesse for håndverksbrygg

I dag er det stor etterspørsel etter håndverksbrygg, og det er nettopp dette mikrobryggeriene kan levere. I løpet av de siste årene har antall mikrobryggerier hatt en voldsom økning både i Norge og Micro Breweryresten av verden. Øl fra småskalabryggerier har faktisk presset ut enkelte internasjonale ølmerker fra butikkhyllene. I dag finns det også en rekke restauranter med eget mikrobryggeri som tilbyr deilig mat med et herlig utvalg av hjemmelaget brygg. En av disse er Nydalen Bryggeri og Spiseri i Oslo, hvor mikrobryggeriet ligger midt i restauranten. Med så stor interesse for mikrobryggerier og håndbryggerier, vil nok dette være en trend som vil vare i lang, lang tid fremover!

 

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

pureview