Pakketips for deg som skal på festival

Sommeren er for mange en tid for de gode festivalopplevelsene. Men skal opplevelsen bli skikkelig god lønner det seg også å både pakke riktig samt huske på alt du trenger. Det er kjipt å glemme gummistøvler, ekstra sokkeskift, hårbørsten, plaster eller opptrekkeren. Lager du deg en liste, er det mindre sjanse for at du glemmer viktige saker og ting.

Pakk i plastposer og unngå våte eiendeler

Det første du bør gjøre er å pakke klær i plastposer, da slipper du at klærne dine blir våte om det skulle regne veldig mye. Noe annet du bør ta stilling til er hva du skal pakke i. Det er nemlig ikke alltid like enkelt å manøvrere seg over en gjørmete festivalplass med trillekoffert. Derfor kan det kanskje være lurt å bruke en bak eller en ryggsekk.

Det neste du må ta stilling til er klær. Husk at det kan bli kjølig om kvelden, så ta med langbukser, en varm genser eller jakke og et deilig pledd. Husk at på mørke klær eller klær med mye mønster synes skitt og flekker ikke fullt så godt som de gjør på lyse plagg. Derfor bør kanskje de hvite og delikate plaggene være igjen hjemme. Ikke glem solbriller eller en god caps eller hatt, så blir det lettere å se scenen om solen skinner. I tillegg kan det være greit å ha noe å skjule seg bak om det blir veldig lite søvn!

Festivalutstyr som gjør susen

Ikke glem telt og liggeunderlag, en god sovepose og en hodepute. Du trenger å få noen timer med søvn innimellom slagene. Det kan også være kjekt å ta med litt førstehjelpsutstyr samt en god stol å sitte i. Husk opptrekker, en tallerken og enkelt bestikk. Er dere flere som reiser sammen kan dere fordele matlisten mellom dere, slik at ikke en har ansvar for alt. Ikke glem å ta med billetten din og en oversikt over konsertene. noen av de mest populære klokkene akkurat nå gjør seg godt på armen når du er på festival, så går du ikke glipp av en konsert fordi om telefonen har gått tom for strøm. Dobbeltsjekk at du har husket lader! Ta gjerne med to hengelåser, en til bagasjen og en til teltåpningens glidelås når ingen er tilstede i teltet. Det er en billig forsikring for å slippe å miste noe.

Godt øl i godt selskap!

Festivaltid er også en tid for godt selskap og, ikke minst, god drikke. Til mange av de lokale festivalene rundt i Norge kan du få smake på deilig, lokalt øl fra ulike mikrobryggerier. Og skulle det ikke være et slikt tilbud på festivalen du skal til, kan du alltid kjøpe med deg godt øl. Mange mikrobryggerier selger ølet sitt i ulike butikker eller på Vinmonopolet. God musikk og godt selskap blir jo tross alt enda bedre med en flaske godt øl. Ikke glem å pakke ned opptrekkeren, med mindre du er en av dem som foretrekker å trekke opp ølflaskene med tennene eller andre lure knep.

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

pureview