Planlegging

Å planlegge et større arrangement eller event er en stor jobb, og det inngår mange flere faktorer enn de fleste nok kan tenke seg. At man må tenke på sikkerheten til gjester og deltakere er nok noe de fleste forstår, det samme gjelder ting som planlegging av lokaler, transport og lignende.

Det mange ikke tenker på er hvor mye som må planlegges helt ned til minste detalj! Dette gjelder for eksempel tilbud av mat og drikke. Ønsker man et bredt tilbud med mange valgmuligheter så krever dette mye mer jobb både i forhold til planlegging, forarbeid og gjennomføring under selve arrangementet. Det kan absolutt være verdt det, spesielt hvis gjester og deltakere forventer er godt mattilbud. Dersom mat og drikke ikke er fullt like viktig kan det være like greit å velge et enklere alternativ. Man kan tilby noen få matretter som er enkle både å forberede og å lage, og man kan heller tilby litt flere valgmuligheter når det kommer til ting som ikke må bearbeides, som brus, ferdigpakkede snacks og lignende.

Man må også tenke på at arrangementets deltakere har tilgang på god underholdning. Dersom underholdningen er selve poenget med arrangementet betyr det at man må legge godt til rette for at alle har muligheten til å se og høre, uansett hvor man befinner seg. Underholdningen må tilpasses målgruppen for arrangementet, og gjøres lett tilgjengelig for deltakerne.

Groups of Buffet in the Restaurant

Det er også viktig at man tenker på hva som trengs av møbler og rekvisitter. I visse tilfelle vil det kanskje finnes noe materiale allerede på plass, mens andre ganger er man nødt til å handle inn nye ting spesielt for arrangementet. Det er viktig at man tenker både på pris og kvalitet, og at det man kjøper er funksjonelt der det skal brukes. Man må også huske at engangsvarer også må kjøpes inn, og man må tenke på hvordan alt av dette skal behandles etter bruk. Innenfor dette området må man også huske å tenke på toaletter og søppelbøtter, samt ting som toalettpapir, såpe og annet. Det må også planlegges nøye hvordan rengjøring og søppelhåndtering skal gjøres når arrangementet er ferdig.

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

pureview